Overnight oats met chiazaad

Ik ben grote fan van overnight oats. Het laten weken van havermout in yoghurt maakt het lekker smeurig. Ik maak mijn overnight oats met Griekse yoghurt of skyr natuur omdat ik hou van dikke yoghurt. Lopende yoghurt vind ik maar niets, maar dit is uiteraard een persoonlijke voorkeur. Vooral belangrijk is de overnight oats lang genoeg te laten staan. Het heeft zijn naam dan ook niet gestolen en de voorkeur gaat dan ook naar het laten staan gedurende de nacht, het mag ook langer zijn. Je bewaart je overnight oats uiteraard in de koelkast. 

In het maken van jouw overnight oats kan je eindeloos variëren. Je kan kiezen voor plantaardige yoghurt als alternatief. Je kan er ook zaden en noten aan toevoegen. De zaden zoals ik chiazaad toevoeg doe je best op hetzelfde moment als het toevoegen van de havermout. Chiazaad gaat door het weken in vocht (vanuit de yoghurt) zwellen, wat het zaad veel malser maakt. De noten voeg je best aan toe vlak voor het opeten. Verder kan je ook werken met kruiden zoals kaneel of cacao. Dat ik hou van kaneel is een understatement. Ik moet me soms inhouden niet teveel met het potje te schudden. En ook fruit is er perfect mee te combineren. Je kan het fruit toevoegen bij de bereiding of juist voor het eten. Wel is het belangrijk om er nooit kiwi aan toe te voegen op het moment van de bereiding. Kiwi breekt namelijk de eiwitten van de yoghurt af. Je kan echter wel vlak voor het eten de kiwi toevoegen, dat is geen probleem en zelf een ideale combinatie omdat kiwi de vertering van de eiwitten bevorderd. 

Dit ontbijt bevat langdurende koolhydraten (havermout), eiwitten (yoghurt) en vetten (chiazaad) en is op die manier een volwaardig ontbijt.

Recept

Ingrediënten

  • 30 gr havermout 
  • 120 gr Griekse yoghurt of skyr natuur (of plantaardig alternatief)
  • 1 koffielepel chiazaad
  • Optioneel: kaneel of cacao
  • Optioneel: suiker of stevia
  • Optioneel: fruit

Bereiding

  1. Doe de havermout en de chiazaden in een afdekbare kom
  2. Voeg indien gewenst specerijen en zoetstof toe.
  3. Voeg de yoghurt toe en meng het geheel onder elkaar.
  4. Sluit de kom af en zet gedurende 6 uur (of de hele nacht) in de koelkast. Het mag ook langer zijn.
  5. Voeg voor het eten een stukje fruit toe. 



© 2020 A loving butterfly. Alle rechten voorbehouden. Ongeautoriseerd gebruik en/of dupliceren van dit materiaal zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming is ten strengste verboden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin